Hírek a könyvtárból

Szeptember elsejétől megváltozott a könyvtár nyitva tartási ideje. Hétfőn és kedden 17 óráig, csütörtökön 18 óráig látogatható.

Az olvasók létszáma lassan, de növekszik. A 217 beiratkozott olvasó közül 160 az aktív látogató. Igaz többségük tanuló. Örömömre az idősebb korosztály létszáma is bővült. Sokan veszik igénybe a könyvtárközi kölcsönzési szolgáltatást is.

 A könyvtár informatikai ellátottsága két laptoppal és egy nyomtatóval gyarapodott.

A Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer telephelyeként idén kb. 350 000 Ft jutott az állomány bővítésére. A megrendelt dokumentumok között folyóiratok (Praktika, Nők Lapja, História, National Geographic), minden korosztály számára irodalmi és ismeretterjesztő művek szerepelnek. Az olvasók megismerkedhetnek a hangos könyvvel is.

A KSZR kulturális és közművelődési rendezvények szervezéséhez is nyújt támogatást. Ennek köszönhető, hogy júniusban a Hangraforgó együttes koncertjét élvezhették a gyermekek. December 21-én újra ellátogatnak hozzánk.

November 13-án Orbánné dr. Horváth Márta ajánlotta Kenize Mourad: -Szultána- Az utolsó török hercegnő című könyvét. Nagyszerű élményben volt része annak, aki eljött és meghallgatta az előadást.

November 27-én 16 órakor a Nefelejcs Nyugdíjas Klubban találkozhatnak az érdeklődők Hámor Vilmos író-újságíróval. Vidám és szíveket melengető történeteket hallhatunk tőle. A találkozó végén a „Fuss el véle!” című legújabb kötetét dedikálja. Szeretettel várunk minden kikapcsolódásra vágyó felnőttet!

Az idén is megemlékeztünk a Népmese napjáról és az Állatok világnapjáról. Az Országos Könyvtári Napok keretében a hatodik osztályosokkal ellátogattunk a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Megyei Könyvtárába. A 3-4. osztályosokkal a Gyermekkönyvtárban vendégeskedtünk.

Egyre kedveltebb az alsósok körében a rejtvényfejtés. Foglalkozásról foglalkozásra nő a létszámuk. Jó lenne, ha a felsősök is ilyen érdeklődők lennének!

                                                                                       

  Nebehaj  Károlyné