A Nagyszentjánosi Polgárőr Egyesület 2003-ban alakult, Ország József vezetésével, 28 fővel. Célunk a falu közbiztonságának növelése volt.
2004-ben a Közrend és Közbiztonság érdekében kifejtett áldozatos munkánkért Dr Szabadfi Árpád dandártábornoktól vehettünk át elismerő oklevelet. Ebben az évben Károlyházán részt vettünk a megyei polgárőr versenyen.
2005-ben a Kimlén rendezett megyei versenyen 22 csapatból 1. helyezést értek el tagjain közül Ország József, Szabó Mihály, Balogh Géza és Boros László.
2007-ben elnökünk  Ország József Budapesten Országos szintű arany emlékérem kitüntetést vehetett át munkája elismeréseként.
2008-ban vándorkupát szerveztünk, melyet a győztes Győrság csapata folytatott 2009-ben. 2010 januárjában elnökünk elhunyt. 2010-ben Láziban rendezett Nagyszentjános polgárőr vándorkupát Lázi vezetősége  Ország József emlékversennyé nevezte át.A következő verseny Sikátorban lett volna, de ott is elhunyt az elnök, és itt megszakadt a versenysorozat, de szeretnénk folytatni.
2010-ben egy évre Unger Vilmos vette át a vezetést, de leváltása után 2011-ben Boros László elnökségével ismét aktívan dolgoztunk.
Ebben az évben továbbképzésen vettünk részt Pannonhalmán.
2012-ben Boros László elnök a Győr-Moson-Sopron megyei Polgárőr Szövetség elismerő oklevelét vehette át .
2012-ben együttműködési szerződést kötöttünk a rendőrséggel. Toborzót szerveztünk ,melyre házanként is külön meghívót készítettünk, de megdöbbenésünkre a falu lakossága közömbösséggel reagált.
2013-ban 10 éves jubileumunk alkalmából azok a tagjaink, akik kezdetektől a mai napig végzik munkájukat jubileumi elismerő oklevelet kaptak.
Ország Józsefné, Boros László Bedi Ferenc. Elhunyt alapító tagjaink feleségeinek megemlékező oklevelet adtunk át Ország József és Kiss Balázs örökös tagok részére.
Egyesületünket a falu vezetősége teljes mértékben támogatja. Az Ő segítségükkel sikerült felszerelésünket megfelelő szinten beszerezni, ami nem kevés költséget jelent, mert rendelkezünk hivatalos 5 funkciós kabáttal, polgárőr pólókkal, sapkákkal, cipőkkel, nadrággal, polgárőr lámpával, autós lámpával, jelzőtárcsával, gépkocsi kamerával..stb. Pihenő helységünkben szolgálatba lévő tagjaink megpihenhetnek.
Mi is igyekszünk munkánkkal támogatni a falu vezetésének munkáját. Rendezvényeik biztosításával, nappali és éjszakai járőrözéssel, katasztrófa helyzetekben, mint a hóhelyzet március 15-én , vagy az árvízhelyzet a Dunán. Forgalom irányítással pl. villanyvezeték szakadása esetén, útbeszakadás miatti forgalom elterelés. Segítjük az iskola munkáját, az iskola által rendezett rendezvények biztosításával, az iskolakezdéskor a gyerekek közlekedése és biztonságára való figyeléssel. Részt veszünk társadalmi munkákban, pl szemét szedés, park rendezés.Figyelünk közintézményeink biztonságára, posta, bolt takarék templom, iskola óvoda, polgármesteri hivatal, parkok, játszóterek.
Tájékoztatjuk az időseket a rájuk leselkedő veszélyekről.  telefonszámunkkal ellátott hűtőmágnest osztottunk ki az egyedülálló, idős, vagy beteg embereknek, hogy bármi gondjuk van könnyen tudjanak bennünket elérni.
Rendszeres kapcsolattartással segítjük a rendőrség munkáját. Megosztjuk észrevételeinket, figyeljük idegen autók mozgását, házalók megjelenését. Segítségünkkel körözött bűnözőt sikerült elfogni.
Temető őrzésével és forgalom irányítással segítjük a halottak napi megemlékezést.
Tagjaink munkájukat önként és pénzbeli juttatás nélkül végzik, szabadidejüket feláldozva.
Várunk minden tenni akarót, akinek fontos a falu lakosainak személyi és vagyoni biztonsága legyen fiatal, vagy idősebb, ha többen vagyunk több szolgálattal, nagyobb figyelemmel tudunk rendet tartani.
Nem hangoskodókra, hanem tettre kész emberekre van szükség! Várunk tagjaink közt! Jelentkezz Boros Lászlónál 06/706336621-es telefonszámon!

Támogatásodat köszönjük a 12096712-01295657-00100006 bankszámlaszámon.